Drvene posudice
Masivni komad punog drva, jedinstvenog uzorka drva i nijanse koja se mijenja svakim sljedećim blagovanjem. Drvene zdjele za hranu, kašu ili čak voće su među komadima koji se mogu koristiti generacijama.
Bestsellers
Kako njegovati drvene proizvode u kuhinji
Drvo ni pod kojim uvjetima ne pripada u perilicu posuđa. Zbog visoke temperature i agresivnog deterdženta zdjelice u perilici bi se iskrivile i popucale. Stoga drvene zdjele perite ručno, ako su jače zaprljane odaberite kombinaciju sode bikarbone i limuna. Posudu nakon čišćenja osušite i premažite tankim slojem prirodnog ulja, pogodnog za kontakt s hranom (možete koristiti i ulje koje imate u kuhinji, npr. maslinovo, repičino, suncokretovo).
Koje je drvo najtrajnije?
Razmišljate li o novim kuhinjskim dodacima? Oni su skloni biti izloženi visokoj razini vlage, što može utjecati na njihov životni vijek. Stoga birajte materijale koji su jednostavni za održavanje i izdržljivi. Egzotične vrste drva (mango, akacija, maslina) navikle su na tropske uvjete i imaju izvrsnu otpornost. Pleter i trave (bambus, vrba) karakteriziraju sličnu kvalitetu. Pažljiv tretman neophodan je za masivno drvo, a ako pažljivo brinete o posudama i redovito ih uljite, bit će nagrađene dugim vijekom trajanja.