Drvene šeflje
Prirodne drvenekutlače za juhu, začine ili med ugodne su u ruci, a masivno drvo lijepo djeluje pri svakoj sljedećoj upotrebi. Bilo da odaberete komodu od drveta lipe, trešnje ili bukve – njen dizajn će uvijek biti jedinstven. Ne morate čak ni brinuti o vlazi. Naše drvene kutlače impregnirane su zdravstveno sigurnim uljem pogodnim za kontakt s hranom.
Bestsellers
A kako se kod vas zove kutlača?
Žlica ili kutlača jedan je od najčešćih naziva, no naziva se i žufánek ili šufan, odljevak ili jednostavno velika žlica, no poznata je i kao fornefla, šeblefla i shepkela. Drvene kutlače izvrsni su pomoćnici u kuhinji, unoseći prirodni i rustikalni štih u vaše kuhanje i posluživanje. Male lopatice za začine i rasute čajeve omogućuju precizno odmjeravanje potrebne količine, dok je okrugla lopatica za tekući med jednostavna za korištenje i precizno doziranje.
Pravilna njega drvene kutlače
Drveno posuđe ima mnoge prednosti, poput otpornosti na toplinu i nježnosti prema površini lonaca i tava. Kada koristite drvenu kutlaču, važno je pravilno je njegovati. Nakon upotrebe isperite toplom vodom i dobro osušite. Njegova površina je impregnirana, ali ga možete povremeno tretirati uljem kako bi bio u optimalnom stanju. Ostavite drvenu kutlaču da se slobodno osuši na zraku i izbjegavajte namakanje u vodi ili dugotrajno uranjanje. Na taj ćete način drveni pribor za jelo održati lijepim, funkcionalnim te će tako biti dugotrajna radost u vašoj blagovaonici.