Drveni pribori za jelo
Većina ljudi na svijetu jede rukama, no mi preporučamo ili štapiće ili klasični pribor za jelo, odnosno žlice, žličice, vilice i noževe. Stoga nudimo pojedinačne komade kao i cijele snižene setove pribora za jelo od punog drva, s nježnom i certificiranom prirodnom impregnacijom.
Bestsellers
Zašto jesti drvenim priborom za jelo
Drveno posuđe ima veliku prednost - ne samo da lijepo izgleda, već prije svega odlično izolira toplinu. Neki bi čak stavili ruku u vatru da je hrana koja se poslužuje s drvenim priborom za jelo svakako ukusnija. Dokazano je da se s drvenim priborom za jelo ne žuri toliko pri jelu te je svjesniji užitka u svakom zalogaju i jelu. Naše žlice, noževi i vilice izrađeni su od najboljeg češkog drva: smeđe bukve, sive hrastovine i prekrasne crvene trešnje.
Kako njegovati drveni pribor za jelo
Briga o drvenom priboru za jelo, zdjelama i drugim kuhinjskim posuđem od drva nije nimalo teška, a ipak mnoge ljude to nepotrebno opterećuje. Ne stavljajte drvene žlice, noževe i vilice u perilicu posuđa, već ih isperite ručno. Deterdžent i topla voda neće im naškoditi, ali izbjegavajte predugo namakanje jer bi drvo moglo iskriviti i popucati. Nježna kombinacija limuna i sode bikarbone može se lako nositi s mrljama i većim zagađenjem. Nakon čišćenja ostavite pribor za jelo da se prirodno osuši (ne na grijaču). Kao i kod dasaka za rezanje, također ih je poželjno s vremena na vrijeme dodatno njegovati i tretirati ih jestivim uljem (maslinovim, suncokretovim, repičinim).