Drveni tanjuri i poslužavnici
Drveni tanjuri izgledaju kao ukrasi, ali u stvarnosti s njih možete jesti jednako dobro kao i s porculanskih. Osim toga, ostale materijale ne morate ni dirati jer u ponudi imamo i drveni pribor za jelo od trešnje, bukve i kokosa. Posuđe je tretirano na poseban, zdravstveno siguran i certificiran načinimpregnacija. Zahvaljujući njemu, vlaga iz hrane ne prodire u drvo.
Bestsellers
Zašto služiti na drvu?
Drveni tanjuri predstavljaju originalnu i prirodnu alternativu tradicionalnim keramičkim ili porculanskim tanjurima. Posluživanje hrane na drvu donosi niz prednosti, a ujedno doprinosi jedinstvenom estetskom doživljaju. Drvo kao materijal unosi ugodnu i toplu atmosferu na blagovaonski stol. Drveni tanjuri imaju prirodnu ljepotu i teksturu koja dodaje jedinstven vizualni element vašem doživljaju objedovanja. Osim toga, drvo ima izolacijska svojstva koja hranu održavaju toplijom ili hladnijom dulje od drugih materijala. Naravno, možete poslužiti i izravno na dasci za rezanje. Drvene ploče također su ekološki prihvatljive jer je drvo obnovljivi resurs i biorazgradiv materijal. Njihova uporaba predstavlja ekološki izbor i podupire održivi način života.
Briga o drvenim pločama i kako to učiniti
Njega drvenog posuđa važna je za njegovu dugovječnost i očuvanje prirodnog izgleda. Ploče je preporučljivo prati ručno, lagano toplom vodom i blagim deterdžentom. Nije ih poželjno dugo namakati u vodi niti ih prati u perilici, kako se ne bi uvrnule i popucale. Nakon pranja, važno je temeljito osušiti ploče. Naši tanjuri tretirani su zdravstveno sigurnom impregnacijom koja je prikladna za kontakt s hranom. Povremeno premazivanje uljem za kuhanje (npr. maslinovim ili lanenim uljem) pomaže da drvo bude dobro hidratizirano i zaštićeno.