Drveni valjci za tijesto
Spravica bez koje ni naše prabake nisu mogle u kuhinji. Hoćete li odabrati klasični drveni valjak za obje ruke ili onaj tzv. "slikarski" za jednu ruku? Prvi je pogodan za radrolati, jednoručnim valjkom možete razvaljati tijesto ili pizzu direktno na lim za pečenje, jer nije toliko širok.
Bestsellers
Besmrtni klasik: drveni valjak
Drveni kuhinjski valjci izvrstan su alat za valjanje tijesta, pripremu peciva i bilo koje druge slastičarske radove. U ponudi imamo više vrsta drvenih valjaka koje se razlikuju po dizajnu i upotrebi. Klasični drveni valjci imaju ručku na oba kraja i idealni su za motanje većih komada tijesta u čvrsti valjak. Zahvaljujući visokokvalitetnom dizajnu i čeličnoj osovini, valjci se mogu lako okretati i savršeno leže u ruci. „Soboslikarski“ jednoručni valjci su manji i imaju jednu ručku. Prikladne su za precizno motanje i možete ih motati direktno na lim. Reljefni valjci s uzorkom pogodni su za izradu reljefa i motiva na tijestu, pa su idealni za ukrašavanje torti i kolača.
Kako očistiti drveni valjak
Pravilna njega drvenih valjaka osigurat će im dug život. Važno je održavati valjak čistim i suhim. Nakon upotrebe najbolje ga je obrisati suhom krpom i ostaviti da se slobodno osuši. Izbjegavajte uranjanje valjka u vodu ili njegovo namakanje dulje vrijeme. Nije prikladno za pranje u perilici posuđa, može se trajno oštetiti. Drvene valjke s vremena na vrijeme obavezno namažite uljem. Korištenje običnog ulja za kuhanje može produžiti životni vijek valjaka i spriječiti njihovo pucanje.