Košare za kruh
Struktura i oblik štruce utisnuti su u tijesto i tvore klasičan izgled štruce. Za pripremu svježeg domaćeg kruha ne možete koristiti samo dizače za tijesto, oni su također prikladni za spremanje i posluživanje peciva. Nije preporučljivo krpe ne namakati u vodi, nakon upotrebe ih samo ostavite da se osuše ili ih očetkajte.
Bestsellers
Ratan protiv pruća
Rešetke za tijesto praktični su pomoćnici pri pečenju i serviranju peciva. U ponudi ćete pronaći dvije vrste košara - jedne od ratana i druge od vrbovog pruća, koje se međusobno razlikuju kako po materijalu tako i prije svega po upotrebi. Mutilice od ratana idealne su za dizanje tijesta pri pečenju domaćeg kruha. Zahvaljujući fleksibilnom i prozračnom materijalu, omogućuju pravilno dizanje tijesta i stvaranje savršene štruce. Košarice od vrbovog pruća vjerojatno nećete koristiti za dizanje, ali su odličan dodatak za serviranje peciva. Njihov prirodan izgled i rustikalni dizajn daju neodoljiv šarm svakom serviranju.
Domaći kruh od kiselog tijesta: recept
Ako ne znate ispeći kruh od dizanog tijesta, ispecite ga po našem receptu za domaći kruh. Pripremite kvasac od žličice kvasca, vode i brašna. Nakon 8 sati od njega uzimajte žlicu za sljedeće pečenje i stavite u dobro zatvorenu hermetičku posudu u hladnjak. U posudu za dizanje dodajte 80 g jogurta, 200 g raženog i 400 g pšeničnog brašna, 330 ml vode, 2 žlice ulja, 2,5 žličice soli i 3 žličice kima. Ostavite tijesto da se diže u pobrašnjenoj posudi 4 sata. Istresite ga na pleh i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 250°C. Smanjite na 190 nakon 15 minuta°C i pecite još 45 minuta. Nakon hlađenja, štruca će ostati svježa 2-3 dana u vašoj posudi za kruh.